Welke supermarkt is het goedkoopst?

Supermarkt met mensen die boodschappen en geld besparen door middel van aanbiedingen
Aanbiedingen en prijzen vergelijken bij
AH
Jumbo
PLUS
Dirk
COOP
Vomar
DekaMarkt
Hoogvliet

De goedkoopste supermarkt (2023 en 2024)

Welke supermarkt biedt de beste prijs voor A-merk producten? Om deze vraag te beantwoorden vergelijken we de prijs van merkproducten bij verschillende supermarkten.

Prijsverschil tussen supermarkten

Door middel van een automatisch samengesteld boodschappenlijstje met 98 producten, vergelijken we de weekprijs bij de verschillende supermarkten. Het onderlinge prijsverschil is goed te zien op de grafiek op deze pagina.

Prijsgrafiek

Met onderstaande prijsgrafiek zie je in één oogopslag welke supermarkt het meest voordelig is. Door de prijzen van populaire A-merk producten bij elkaar op te tellen en te vergelijken, wordt het gemiddelde prijsverschil tussen de supermarkten zichtbaar.

Zo krijg je direct een goed beeld van waar je boodschappen het goedkoopst zijn.

De gemiddelde prijs over de gehele periode is aangegeven met de lijn "gemiddeld".
Supermarkten die boven deze lijn staan zijn duurder, terwijl degenen eronder goedkoper zijn.

Supermarkten in de prijsvergelijking

  • Albert Heijn
  • Jumbo
  • PLUS
  • Dirk van den Broek
  • COOP
  • Vomar (alleen reguliere prijzen)

Boodschappenlijstje

Om een zo compleet en eerlijk mogelijk beeld te geven van de supermarktprijzen, is een boodschappenlijstje samengesteld met A-merkproducten. De producten zijn automatisch geselecteerd uit verschillende categorieën zoals alcoholvrij bier, babyvoeding, bakproducten en vele anderen, waarvoor aanbiedingen en prijzen beschikbaar zijn.

Dit omvat zowel dagelijkse benodigdheden als meer gespecialiseerde producten, zoals artikelen uit de oosterse keuken en biologische producten. Bekijk de volledige lijst hieronder om te zien welke items deel uitmaken van onze vergelijking.

Op zoek naar productaanbiedingen?

Bij alle producten zijn actuele aanbiedingen en prijzen te vinden. Ook zijn historische prijzen en aanbiedingen inzichtelijk, zie bijvoorbeeld de historische prijzen voor Ben & Jerry's Half baked in onderstaande grafiek.

Kies een product uit de lijst verder op deze pagina, of bekijk alle categorieën.

Ben & Jerry's Half baked

De lijst met producten wordt wekelijks automatisch samengesteld op basis van beschikbare prijs- en aanbiedingendata.

Veelgestelde vragen

Waarom toont de grafiek geen prijzen in euro's maar percentages?

Omdat de grafiek de onderlinge verschillen in prijs tussen de supermarkten weergeeft, is het duidelijker als dit in procenten gaat. Betaal je bijvoorbeeld gemiddeld €50 voor je boodschappen en kies je een supermarkt die 10% goedkoper is, dan ben je waarschijnlijk zo'n €5 goedkoper uit.

Hoe zijn de producten in de vergelijking gekozen?

De producten worden automatisch geselecteerd uit de categorieën op deze website. We laten voor elke categorie maximaal 3 producten zien, van verschillende merken, zodat de vergelijking zo eerlijk mogelijk is.

Wordt de lijst met producten bijgewerkt?

Ja, omdat de producten in de vergelijking automatisch worden geselecteerd, komen er soms producten bij of gaan er producten vanaf. De prijshistorie wordt dan opnieuw berekend op basis van de nieuwe set producten.

Zijn de aanbiedingen ook meegenomen in de prijsvergelijking?

Ja, je kunt met de knoppen onder grafiek kiezen welke prijzen je wilt zien: met of zonder aanbiedingen.

Wordt er rekening gehouden met regionale prijsverschillen?

Nee, we baseren onze gegevens op de landelijke gemiddelde prijzen. Lokale prijsfluctuaties of speciale winkelacties zijn hierin niet meegenomen.

Hoe vaak wordt de prijsgrafiek geüpdatet?

Onze prijsgrafiek wordt wekelijks geüpdatet om ervoor te zorgen dat de getoonde informatie actueel blijft.

Waarom zie ik geen huismerkproducten in de vergelijking?

We hebben ervoor gekozen om ons te concentreren op A-merkproducten omdat deze consistent beschikbaar zijn in meerdere supermarkten en hierdoor beter vergelijkbaar zijn.

Is er een mobiele app voor deze prijsvergelijker?

Op dit moment is er geen specifieke app, maar onze website is geoptimaliseerd voor mobiele apparaten, zodat je altijd en overal prijzen kunt vergelijken.

Worden biologische producten ook meegenomen in de vergelijking?

Momenteel richten we ons voornamelijk op standaard A-merkproducten, maar we overwegen om in de toekomst ook een speciale vergelijking voor biologische producten op te nemen.